Jangan lupa

Firman Allah Ta'ala : "Sesungguhnya Allah dan para malaikatNya berselawat ke atas nabi(yakni Nabi Muhammad s.a.w), wahai orang-orang yang beriman, ucapkanlah selawat dan salam yang sebenar-benar salam ke atasnya."(al-Ahzab:56)



Sahabat blogger2 :)

Nak belajar di Jordan ?

Bagi yang berhasrat ingin menyambung pengajian di jordan, bolehlah cuba contact saya di fb nur hanani fadzilah.

Ahlan wa sahlan

juga boleh klik :


Monday, September 10, 2012

Barakallahu lakuma 2 :)


Alhamdulillah dah diijabkabul kan dalam usia yang muda. Sangat2 muda bagiku.. baru nak masuk 21 tahun.. tahun ke 3 pengajian di University of Jordan. Pastinya kehidupan selepas ini lagi sibuk, mencabar dan penuh dengan pengalaman baru. sebak :'( ... Pada mulanya, bimbang juga dengan penerimaan orang-orang kampung. Namun, alhamdulillah tiada seorang pun yang datang mencemuh atau sebagainya. bahkan memberi dorongan dan inspirasi untuk saya lebih berjaya.. Melihat insan2 hebat seperti Senator Mumtaz Senawi, Prof Dr.Muhaya.. mereka semua berkahwin dan memiliki anak di usia yang awal.. dan mereka berjaya menjadikan kehidupan mereka inspirasi buat insan lain :) tabikk....

Bak kata Senator Mumtaz(Kak Tazz) .. Bila Allah bagi sesuatu tu , pasti Allah sertakan sekali jalannya.. jadi, bila Allah kurniakan dia anak, suami.. dia yakin boleh menempuhnya =D dan saya juga cuba yakinkan diri, I can face my new life ^_^

Selepas ini, segala tindak tanduk akan dikira ... rindu, sayang, cinta semuanya bernilai pahala di sisinya.. berhias, buat air, masak dan semuanya.. insyaAllah moga Allah berikan saya dan suami cebisan2 ketabahan insan2 yg hebat di sisiNYA..



Pengalaman yang melucukan ..

Sebelum menuju masjid utk akad nikah, berkali-kali saya mengambil wudhuk disebabkan rasa nak buang air... bahkan setelah pakai tudung pun masih lagi nak masuk tandas.. last2, mak pesan jangan layan perasaan gemuruh tu , nanti lewat sampai masjid.. memang gemuruh dan cuak yang tak dibuat2.. dalam hati sentiasa berdoa... apatah lagi bila malamnya saya lihat ramalan cuaca mengatakan hari majlis kesyukuran saya akan diiringi hujan yang lebat .... perghh. meraung dalam hati kebimbangan... Namun atas kuasa Allah, hari tersebut cuaca cerah :) mungkin terlalu ramai yang berdoa mengharapkan cuaca yang baik utk majlis yg baik.

Mungkin sikap saya  yang suka jalan sorang, suka pi sana sini seorang diri sebab 'zhonn' rakan terbeban dengan menemani kita... menyebabkan saya sesuai untuk menerima kehadiran seorang teman hidup yang akan bertugas sebagai penjaga rasmi hihi.penjaga yang wajib saya taati.. bukan buaya friend..

dan semoga.... semoga pengajian kali ini lagi bermakna dan mudah ~ saat insan lain perlu fikir 'nak lelaki ni ke lelaki ni yer,,, nak pilih dia ke,, alamak ada org tanya2 dah dikhitbah ke belum,,, ' dll.... saya sudah tidak lagi perlu fikir... alhamdulillah...

ya Allah jadikan aku seorang yang mensyukuran nikmat yang telah Engkau kurniakan kepadaku , jua ke atas ibubapa, dan semoga aku boleh terus melakukan ibdah dan amal soleh yang Engkau redhai ......

My hubby... Allah bless him...

3 comments:

Wan Abdul Baith Izzuddin bin Wan Mustapa said...

Luv u very much zawjati

merpati merah jambu said...

Barakallah.. Selamat pengantin baru.. Semoga bahagia ke akhir hayat :)

Sayap Pejuang said...

mga sntiasa berbahagia dlm redha Allah.. ^^

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...