Jangan lupa

Firman Allah Ta'ala : "Sesungguhnya Allah dan para malaikatNya berselawat ke atas nabi(yakni Nabi Muhammad s.a.w), wahai orang-orang yang beriman, ucapkanlah selawat dan salam yang sebenar-benar salam ke atasnya."(al-Ahzab:56)



Sahabat blogger2 :)

Nak belajar di Jordan ?

Bagi yang berhasrat ingin menyambung pengajian di jordan, bolehlah cuba contact saya di fb nur hanani fadzilah.

Ahlan wa sahlan

juga boleh klik :


Thursday, October 9, 2014

Fresh graduated :)

Bismillah. 

Alhamdulillah, sudah lebih sebulan saya sekeluarga tiba di tanah air tercinta, menyemai hidup di bumi Malaysia, dengan harga sara hidup yang makin meningkat, dengan kadar jenayah yang makin melonjak. Moga Allah memelihara kami dari segala fitnah dan bencana. 

Syukur alhamdulillah, bergelar graduan bukan mudah rupanya, hehe, ada2 saja yang ingin bertanya, menguji, soal itu ini. Dan pastinya mencari pekerjaan itu juga bukan suatu yang mudah.. 

Ruqayyah kini sudah 9 bulan 8 hari, syukur dia semakin baik dengan sanak-saudaranya. Vocab dia juga makin bertambah, mama papa, baba, tata dan sebagainya. Takpalah Ruqayyah, nanti dah besar panggil ummi wa abi yer :) impian besar ummi untuk jadikan keluarga kita menguasai bahasa arab, hehe, bukan mudah, dan penuh cabaran!

Kami sekeluarga kini menetap di Sepang, secara detail lagi di Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara. Menemani ummi (ibu mertua) yang keseorangan di sana, sementelahan kami berdua ini belum bekerjaya.Alang-alang itu, teruslah encik suami cari kerja di sana. Alamatnya memang hidup di sana lah ye? .... hmm...redha je mana2 :) 

Still searching for usrah, rakan, halaqah dan seumpamanya. Alhamdulillah dah jumpa kawan, Bahijah namanya, bersama suaminya yang merupakan rakan alam maya kepada suami saya..dan inshaAllah dia akan calling2 berwhatsapp untuk sebarang aktiviti atau usrah. Syukur alhamdulillah, semoga Allah dekatkan hambaNya ini dengan orang baik supaya saya boleh terus istiqamah ke arah kebaikan. 

Berkaitan kerjaya. 

Jujurnya tak terfikir untuk ke arah menjadi guru.tapi guru pun berperanan besar dalam didik anak bangsa kan, insyaAllah mana2 pun takpa.. namun cita2 besar ingin menjadi seorang pensyarah muda.. over kan? baru umur 22 dah berangan nak mengajar budak2 univ... haih, akak dah grad tau! hehe. disebabkan cita2 tu, jadi my job search lebih tertumpu pada universiti2 seluruh Malaysia. Perasan betul! Mungkin sebab selalu berkawan dengan sahabat2 pensyarah, dan tutor yang sedang melanjutkan pengajian di Jordan kot..... aura mereka terpalit sama. Jadi, bila tengok diorang semuanya pensyarah, teringin nak jadi tu jugak...

Buat blog readers and stalkers, mohon doakan buat saya dan suami. Mudah2an ada rezeki kami untuk menabur bukti di samping mencari rezeki di mana2 sahaja, untukMu, untuk agamaMu, kami sudi dicampak di mana2 sahaja, namun kami mohon berikan kami sekadar yang kami mampu hadapinya. Itu janjI Allah pada hambaNYa, dont worry.... yakin pada Allah.. 

Juga inshaAllah dalam masa terdekat kami akan lancarkan jual beli online.sebagai kerjaya sampingan dalam menghadapi peningkatan kos sara hidup ni adik kakak.. doakan segalanya dipermudahkan, jangan lupa support k! moga rezeki halalan toyyiba itu dapat kami kecapi dan nikmati.ameen.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...