Jangan lupa

Firman Allah Ta'ala : "Sesungguhnya Allah dan para malaikatNya berselawat ke atas nabi(yakni Nabi Muhammad s.a.w), wahai orang-orang yang beriman, ucapkanlah selawat dan salam yang sebenar-benar salam ke atasnya."(al-Ahzab:56)



Sahabat blogger2 :)

Nak belajar di Jordan ?

Bagi yang berhasrat ingin menyambung pengajian di jordan, bolehlah cuba contact saya di fb nur hanani fadzilah.

Ahlan wa sahlan

juga boleh klik :


Monday, July 16, 2012

Sebulan di rumah

Bismillah ..

Horay, sekarang berada di Malaysia, syukur... alhamdulillah dipermudah utk pulang tanpa sesen pun mengunakan wang ibu ayah.. dapat juga ku pulang ke Malaysia jenguk2 ayah ibu yg tak putus mendoakan ku dimurahkan rezeki di negara arab sana... syyukur kerana Allah memudahkan segalanya ..moga2 duit YAKIN tu bakal menjadi biasiswa nt wek3... wang sebelum pulang juga banyak berbaki dalam beberapa ratus kata kawanku setelah tolak2 sewa rumah utk 3 bulan.. tp takleh nak wat hape sbb ia duk kat sana... Sweileh tercinta ...

Tutp tup dah dua tahun duk kat sana ... insyaAllah ada 1 tahun setengah lagi sebelum grad ... bulan 9 ni masuk tahun ke tiga dan next year bakal masuk tahun akhir ... moga2 takde subject failed... syukur setakat ni masih belum ada faiedl melainkan ketika mula2 datang jordan dulu, ada exam ringkas yg tak masuk pointer,... lastly, memang failed subject tuh sebab sgt2 susah .... mana la kita kenal penyair2 arab kan... insyaALLAH next sem target 3.5 .. setakat ni satu sem pernah dapat 3.1 .. cukup makan ... sem ni dapat jayyid alhamdulillah .... 2.9 .. takpe, kena cuba lagi.. pasti boleh kan! mungkin bila berkait dgn assigmnet ia sedikit susah sebab kita ni masih belum masyi lagi dgn kitab2 arab .... moga Allah mudahkan utk semester depan ...... yup.. target..

Tahniah pada kawan dari jordan, Wan Abd Baith yg telah berjaya grad dgn jayanya..pointer pun sama dgn abg keduaku yg skrg bekerja d putrajaya. bukan mudah nak grad dgn hanya 3 tahun setengah di University of jordan ... sudah ramai yg tak dapat grad dan terpaksa ulang sem ...apapun segalanya punya hikmah..yg tak dapat grad, mungkin Allah nak beri dia pengalaman lain yg lagi berharga dalam sem tambahan... adakah aku dapat melakukannya??? adeh.. takut jugak.. sebab setakat ni asyik amik 5 madah je satu sem...insyaAllah kena cuba lagi...maybe tahun depan takleh balik sebab kena amik subject lebih sikit.. 

Cuti2 ni mengutip pengalaman ke sana sini .... alhamdulillah ...

Cuti ni juga banyak men test resepi baru ; roti jala, apam balik, baulu soda, kek chocolate moist, dan muffin .... serba sedikit dijual dan ditempah.... tak sangka2.... time kat jordan, boleh dikatakan semua testing tak menjadi ... lembik, muak, tak masak dan sbgnya.... maybe ada faktor dia... 

Syukur pada Allah .... moga Allah memudahkan segalanya.......Malaysia tercinta :)

Wassalam..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...