Jangan lupa

Firman Allah Ta'ala : "Sesungguhnya Allah dan para malaikatNya berselawat ke atas nabi(yakni Nabi Muhammad s.a.w), wahai orang-orang yang beriman, ucapkanlah selawat dan salam yang sebenar-benar salam ke atasnya."(al-Ahzab:56)Sahabat blogger2 :)

Nak belajar di Jordan ?

Bagi yang berhasrat ingin menyambung pengajian di jordan, bolehlah cuba contact saya di fb nur hanani fadzilah.

Ahlan wa sahlan

juga boleh klik :


Friday, August 3, 2012

5 Syawal 1433h

Bismillah.

Alhamdulillah ku rafa'kan ke hadrat Ilahi atas segala nikmat, iman, Islam, kesedaran .

InsyaAllah 5 Syawal 1433H bersamaan 23 Ogos 2012M, jika diizinkan Rabbul Izzah ,bakal tersemai sebuah ikatan antara dua hamba Allah...adapun pada 25 Ramadhan nanti, genap usiaku 21 tahun :)) hihi.

Persediaan yang paling penting dalam diri ialah kesediaan untuk mengubah dan berubah. Kesediaan untuk berdepan cabaran yang pasti berbeza dengan cabaran hidup bujang/ bersama kawan-kawan. Kesediaan untuk melunaskan tanggungjawab2.

Alhamdulillah. Islam telah mengajar segalanya. Kerana apa? Kerana seorang muslim itu tanggungjawabnya penuh. Masanya penuh dan setiap langkahnya merupakan amanah, dan kerana setiap detik dalam hidupnya merupakan ketaatan kepada Allah & Rasul.

Diriku bukanlah insan sempurna & mampu untuk segalanya. Seringkali orang mengatakan, 'kita perasan kita matang & mampu' ..... hm, hakikatnya, setiap dari kita sangat2 lemah & tak mampu. Hanya kerana tangisan kita tidak terzahir & kelihatan pada pandangan orang.. Mengharap dan terus mengharap inayah dari Allah untuk menjadikan bahtera hidup yang bakal dilalui selepas ini, mampu terus mendepani ombak cabaran, teguh dan mara hingga ke penghujung.

Perasaan ; sangat berdebar, takut dan sebak.

Ya Allah . sesungguhnya hambaMu ini telah memohon dan mengharap. Jadikanlah setiap kepayahan itu kesenangan, setiap kekurangan itu kelebihan, setiap kejian itu pujian, dan setiap kesempitan itu kelapangan di akhirnya. Jadikanlah permulaan bahtera  nanti permulaan pada pelayaran hidup yang penuh kebaikan dan keberkahan. Andai ditakdirkan ku pergi, biarlah pemergianku nanti dalam keredhaanMU, dalam keredhaan suami, ibu dan bapa....  Ampunilah dosaku yang telah lepas, yang akan datang & terima lah segala amalku :)

Ameen.


1 comment:

Sayyid Abul A’la Maududi said...

kita harus mampu tuk banyak banyak bersyukur atas apapun pemberian-Nya, baik itu nikmat maupun ujian :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...