Jangan lupa

Firman Allah Ta'ala : "Sesungguhnya Allah dan para malaikatNya berselawat ke atas nabi(yakni Nabi Muhammad s.a.w), wahai orang-orang yang beriman, ucapkanlah selawat dan salam yang sebenar-benar salam ke atasnya."(al-Ahzab:56)



Sahabat blogger2 :)

Nak belajar di Jordan ?

Bagi yang berhasrat ingin menyambung pengajian di jordan, bolehlah cuba contact saya di fb nur hanani fadzilah.

Ahlan wa sahlan

juga boleh klik :


Saturday, April 16, 2011

Allahu yashfiiki

Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah.. kalimah syukur yang mungkin sering terkeluar dari bibir, tapi dalam hati hanya Allah tahu kan..

Menangis2 mendengar berita darinya setelah terdetik utk menghubunginya.. inshaAllah akhir bulan 5 ini dia akan di operate tulang belakang ..

Jangan sakit lagi, moga operation ini permulaan kepada kehidupan yang sama seperti kami, pengakhiran pada sakit kepala, sesak nafas yang sentiasa menghntui dirimu akak.. siapa sanggup tengok org yg dsayangi dalam keadaan cmtu .. x sanggup ya Allah:(

Beberapa kali dia menyuarakan suara hatinya, ingin bertemu dengan diri ini.. Maafkan hanani.. tahun ini mungkin tidak.. tapi tahun depan, jika masing2 dipanjangkan umur, inshaAllah..

Lafaz kemaafan tak henti2 dipinta.. zero zero.. sama sekali tidak ada dendam, kecil hati dgn dirinya.. :( Katanya, "saya bimbang lepas ni kita dah tak boleh jumpa.. hanani"
Saya marah sambil nangis.. "InshaAllah kita akan jumpa kak..!"
Katanya lagi.."Yer, jika tak jumpa di dunia, doakan di akhirat nanti yer dik nor"..

Allah ..
Saat Kau uji dirinya..
Sedarkan dia akan kasih sayangMu..
Dalam sakitnya, sesak nafasnya, ketumbuhan yang menghiris2 kepalanya..
Sedarkan dia,bahawa Engkau mengetahui sakitnya..
Engkau melihat lebih dari apa yang dia alami..
Dan sedarkan dirinya.. khayalkan padanya..
Akan dosa2nya yg berguguran..
Wahai tuhanku..
Jadikan natijah operate nanti sbg tanda tamat pd kesakitan yg dia sering alami..
dan permulaan pada kehidupan baru yg dia impi..
Ameen..

Ya Allah ..sembuhkan dia ya Allah .. Kak Sabiha.
~sedih sgt2~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...