Jangan lupa

Firman Allah Ta'ala : "Sesungguhnya Allah dan para malaikatNya berselawat ke atas nabi(yakni Nabi Muhammad s.a.w), wahai orang-orang yang beriman, ucapkanlah selawat dan salam yang sebenar-benar salam ke atasnya."(al-Ahzab:56)



Sahabat blogger2 :)

Nak belajar di Jordan ?

Bagi yang berhasrat ingin menyambung pengajian di jordan, bolehlah cuba contact saya di fb nur hanani fadzilah.

Ahlan wa sahlan

juga boleh klik :


Thursday, July 25, 2013

Berbeza :)

Hehe.

Ini namanya tajuk saje2 nak memuji, nak meluahkan.

Sebab saya tahu suami seorang yg tabah. Orang minta tolong, sekalipun bawah agen lain sepatutnya dan sesenang hati suruh suami tolong... maka, dgn mudahnya dia tolong...

MasyaAllah.

Zaujah dia ni mudah sangat rasa geram dgn yg suka ambil kesempatan macam tu... tapi suami muka selamba je sekalipun dia rasa berat sbb list pelanggan dia pun belum selesai, ditambah 'tolong' pelanggan orang lain. Tapi dia tolong jugak sebab kesian.

Satu hal syarikat arab tersebut, mana2 pelajar Malaysia call dia je bagitau masalah, arab tu akan suruh call wan abdbaith terlebih dahulu, adeh... sebab dia x faham budak2 ni cakap arab. Bagus bila dapat komisen sesetengahnya, tapi ada yg free2 je tolong. Hehe.

__________
Apa yang nak dipuji. Suami terkenal dengan suka catat apa jua yang berkait dgn kerjanya, bukan sahaja save dalam komputer, dia tambah lagi catat dalam buku catatannya yang berjumlah dua biji dah sekarang.

MasyaALLAH... mgkin itu caranya nak elak kena tipu oleh mana2 pihak. Jadi, saya sering beri pendapat pada suami, bahawa dia sangat sesuai bekerja dalam bidang pengurusan..

__________

Apapun, semoga Allah ganjari usaha dan kebaikan dirimu pada orang...

Kadang ada agen lain cuai bab pengurusan, tapi suami saya jugak yang dihubungi oleh family pelanggan utk dilepaskan kemarahan. Padahal bukan suami yang menguruskannya sebelum ini.. Puas difahamkan bahawa suami tidak tahu apa2.. tapi dimarahi jugak siap gertak lagi..

Zaujah dia akan amik part time tu.. hehe.

Pantang orang ambil kesempatan atas kebaikan orang lain tau..

Juga pantang orang yang suka mengarah2 orang dgn cara kurang beradab seolah kita ini bukan manusia.

___________

Bila tengok banyak perbezaan sifat ni...

Hm, saya fikir, bonda dan ayahanda juga berbeza... Ayah baik tapi kami anak beranak rasa gerun dan hormat.. ibu pula garang tapi kami suka 'main2' dengan ibu.

Mungkin memang macam ini kita diciptakan... :)

Cantik sangat kan...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...