Jangan lupa

Firman Allah Ta'ala : "Sesungguhnya Allah dan para malaikatNya berselawat ke atas nabi(yakni Nabi Muhammad s.a.w), wahai orang-orang yang beriman, ucapkanlah selawat dan salam yang sebenar-benar salam ke atasnya."(al-Ahzab:56)Sahabat blogger2 :)

Nak belajar di Jordan ?

Bagi yang berhasrat ingin menyambung pengajian di jordan, bolehlah cuba contact saya di fb nur hanani fadzilah.

Ahlan wa sahlan

juga boleh klik :


Thursday, June 6, 2013

Tiap detik jantung

Monolog hati 6 June 2013

Subhanallah ..
Alhamdulillah ..

Ia satu pengalaman, perasaan yang tak mampu diungkapkan dengan kata-kata. Suatu yang sangat baru dalam hidup, merasai adanya satu nyawa dalam diri kita.

Saat aku dan suami melihat detik jantungnya berdegup, aku banyak tergelak kecil dan tak henti dari bersyukur ... ia persis kelipan bintang yang kejap besar, kejap kecil... tapi cukup laju! Ya Allah,  dia sudah mula mengepam darah ke seluruh anggotanya... otak jugak sudah bakal terbentuk! Perasaan ketika itu hanya Engkau sahaja yang tahu.

Allah menjadikan fitrah kita, wanita mahupun lelaki, kita akan cintakan perkara sebegini. Apatah lagi wanita yang dirinya dipenuhi dengan masya'ir (perasaan halus).. sebak sangat bila mampu melihat keajaiban ciptaan Allah betul2 dalam badan kita !

Sepanjang hari tersebut, aku tergelak sendiri, kadang meneliti semula printscreen yang diberi... lama sekali aku meneliti sambil berfikir, bagaimana dia boleh terbentuk hingga membesar berkali-kali ganda... bagaimana ruang yang kecil ini mampu membesar dan dia juga pantas sekali membesar?! aishh..

Aneh sekali rasanya... sungguh hebat kekuasaan Allah..

Makin hari makin merasai kekuasaanMU..

Ya Allah peliharalah .. 

1 comment:

Rasyidah Nur said...

InsyaAllah kheir hingga ke akhirnya :D makan2 yang sihat2 tau, makan sunnah, biar baby cerdik. hehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...