Jangan lupa

Firman Allah Ta'ala : "Sesungguhnya Allah dan para malaikatNya berselawat ke atas nabi(yakni Nabi Muhammad s.a.w), wahai orang-orang yang beriman, ucapkanlah selawat dan salam yang sebenar-benar salam ke atasnya."(al-Ahzab:56)



Sahabat blogger2 :)

Nak belajar di Jordan ?

Bagi yang berhasrat ingin menyambung pengajian di jordan, bolehlah cuba contact saya di fb nur hanani fadzilah.

Ahlan wa sahlan

juga boleh klik :


Monday, March 28, 2011

Sekalung penghargaan & muhasabah perjuangan


Assalamualaikum wbt.

Terima kasih pada Azeelah Halim dan Khadijah Asa'ari. Buat orang terkezut.. elok2 duk study di library tadi, diajak keluar dengan wajah yang serius.. sampai depan pak cik guard library tu

"Hepi besday to u, hepi besay to u.."..

"Wey ..".. dengan rasa segan dan sengeh macam siput.

"Dahla,wat malu je.. slow2 sikit," kata wanita yg dirundung rasa malu trsebut.

Pak cik guard tengok dengan muka pelik.. hihi.

---------------------------------------------------------------------------

Walaupun exam lusa, aku tulis jugakla.. alhamdulillah.. trima kasih pada dua ahli bayt tercinta ni, walaupun kadang2 kita gaduh.. tp sriusnya, ia langsung tidak melekat di hati..

Terima kasih atas kek coklat lembab yang shomell dan sedap tu.. nasib baik aku tak puasa, kalo tak, naya kalian.. hm.. sebenarnya tak perlu lah beli2 macam tu, sama2 student right.. tidak ku pinta lebih melainkan seuntai doa tulus .. hihi.. bermadah.

---------------------------------------------------------------------------

Sayang kamoo smua.. moga suatu masa nanti, kita sume bisa berada dlm satu saff.. menjadi sorang penggerak pada prjuangan.. tak jadi penggerak, jadi penyokong.. namun, sama sekali minta dijauhkan dari menjadi golongan pemerhati...

Islam akan naik suatu masa nanti.. sama ada kita membantu atau tidak, Islam tetap naik right?

Ibarat mati.. mati suatu yang pasti right..

"Saya solat, saya puasa.. dan pastinya di akhir nanti saya akan mati.."

"Saya pun manusia, sure akan mati.. tapi saya tak solat, tak puasa.."

Mana lagi baik, dan mana lagi selamat?... sure yg first tu lg baik

Jom kita set mind dari sekarang lg.. masa depan kita bukan hanya sekadar berada di rumah @ kerja, dapat gaji, melancong..

Tidak kot.

Paling kurang, membentuk diri sbg muslim yg memberi contoh pd muslim@non-muslim.. seterusnya, membentuk bait muslim@keluarga muslim.. kemudian, masyarakat yg mengamalkan Islam dgn tepat... kemudian, negeri... negara.. ISLAM.. dunia ISLAM..

Moga2 dari tangan kita ni, bisa membentuk acuan terbaik utk Islam.. faham kan koghang?
kalau buat donat, donat yg sedap dn cntik..mcm kak azi buat.
kalau ada adik, ada anak.. biar menjadi mujahid, brcita2 utk syahid.

Tata.. sayang koram.

Wallahua'lam.. wassalamualaikum

---------------------------------------------------------------

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...